Greetings from Persia, 2015

Artist in Residence ‘Sazmanab’, Teheran 2015

Op uitnodiging van Sazmanab – centrum voor hedendaagse kunst – uit Teheran vertrek ik in september 2015 naar Iran voor een ‘Artist in Residence’. Kort voor mijn aankomst moest het centrum dicht. Dat hoorde ik pas toen ik voor hun dichte deur stond… Na overleg met de (voormalig) artistiek directeur besloot ik om het geplande werk in Nederland uit te voeren m.b.v. het gekochte materiaal in Iran.
Deze nieuw wending bood me wel de gelegenheid om ander werk te maken, zonder rekening te houden met een overheid die over de schouders van de kunstenaar en/of de kunstorganisatie meekijkt.

‘Greetings from Persia’ – 2015

Bij de ingang van de bazaar halen Iraniërs in kleine winkeltjes kant-en-klare, geurige gerechten in plastic bakken. Zeer waarschijnlijk geven de bordjes, in het Farsi en met de hand geschreven, de menukeuze aan. Verder zijn in de bazaar o.a. prachtige strengen tapijtwol, in typische Midden-Oosten kleuren, en allerlei soorten touw te koop.
Bij veel restaurants kun je kiezen tussen eten aan tafel of op een verhoogd tapijt.

Materiaal: tapijtwol uit Iran. Afmeting: 6 stroppen van 1,20 m

20151126_115026